2016. november 29., kedd

Az alfa és az omega: PewDiePie

Minden médiumnak megvan a maga legnagyobb úttörője, legyen az egy személy, zenekar, vagy társaság. A videoblogoknál is van ilyen, méghozzá nem más, mint PewDiePie.




A 27 éves Felix Arvid Ulf Kjellberg 2011-ben kezdett el feltölteni videókat csatornájára, akkor még csekély érdeklődés mellett. A srác kedvenc időtöltése a videojátékozás volt, éppen ezért a videóinak is ez a visszatérő témája. Az elmúlt 5 évben PewDiePie több, mint háromezer videót töltött fel a csatornájára, amely jelenleg is a legnézettebb és legnépszerűbb YouTube-csatorna.

Igen, jól gondolod. Kjellberg abból él, hogy játszik a gépén, és ebből videókat gyárt, amelyekben szerepel, és kommentál. Ez bizony a 21. század csodája, hogy tucatnyi ember megélhet csupán abból, hogy hülyét csinál magából nap, mint nap az interneten. PewDiePie öt év alatt egy óriási brandet épített ki, és hülyére keresi magát azzal, hogy azt csinálja, amit a legjobban szeret. Jelenleg közel 50 millió feliratkozó kíváncsi rá, több, mint 13 milliárdszor nézték meg a videóit, és ezzel évente 5 és 7 millió dollár között keres. Jó, mi?



De nézzük, mikről is vlogol Felix, és érdemes-e nézni?

Fő profilja a videojátékok. Rengeteg lejátszási listát találhatunk tőle, amelyenen különböző videojátékok végigjátszását kommentálja. Többek között a GTA V, a Watch Dogs, a Dark Souls, vagy az Amnesia nevű játékokat izgulhatjuk vele végig. Népszerűségét egyébként főleg a horrorjátékoknak köszönheti PewDiePie, az Amnesia, a Slenderman és további horrorokról szóló videói nagyon sikeresek voltak, főleg humora és természetes reakciói miatt. Ezek a listák természetesen a játékok kedvelőinek szólnak.

Legnépszerűbb videóiból: 

Flappy Bird - nehogy játssz ezzel a játékkal!

33 003 315 megtekintés, 820092 lájk, 84759 komment




Ha a játékok világa annyira nem érdekel minket, Felix tart nekünk Photoshop-órákat, leckéket a YouTube-ozásról, vannak kihívásvideók, és még rengeteg más tartalom, például maga a napi vlog is, amelyben naplószerűen mesél életéről hősünk.

Legnépszerűbb videóiból:

Gonosz tweetek olvasása

31 388 437 megtekintés, 893747 lájk, 271172 komment



Ha tehát nagy videojáték-fanatikusként olvasod e cikket, és szereted a kissé infantilis humort, némi svéd akcentussal PewDiePie csatornája neked való. Ha nem izgat a kockulás, a következő bejegyzésben más témakörről olvashatsz, úgyhogy ne habozz visszanézni!

Pápá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése